Doelstellingen

Doel van t Veldmuisje
“Spelenderwijs een goede voorbereiding op de basisschool”
Het doel is het bevorderen van de ontwikkeling van jonge kinderen door hen samen te brengen in groepsverband en te laten spelen onder deskundige begeleiding. Peuters vinden er allerlei materialen die bij hun ontwikkelingsfase passen. Uw peuter leert spelenderwijs te ontdekken, te fantaseren en te leren om samen met andere kinderen te spelen. Naast spelen, ontmoeten en ontwikkelen hebben de leidsters ook een signalerende en ondersteunende rol naar kinderen en hun ouders.

Uk & Puk
Uk & Puk is het programma waarmee wij werken en stimuleert de brede ontwikkeling van 2-4 jarigen door actief spel. De pop Puk is het speelkameraadje van de kinderen. We hebben bewust voor deze methode gekozen omdat het kinderen stimuleert op een spelende, vrolijke manier te ontdekken en bewegen. Door het spel op de juiste manier aan te moedigen doen kinderen nieuwe vaardigheden op en maken ze op een natuurlijke wijze een brede ontwikkeling door. Daarnaast sluit deze methode goed aan bij het basisschool onderwijs in Maasdriel , zodat de overgang naar basisschool soepel verloopt. 

Peuters met een VVE indicatie
Het is mogelijk dat er vanuit het consultatiebureau een VVE indicatie gegeven wordt.  Uw kind komt dan vier dagdelen (16 uur) per week.
Voor meer informatie zie ook de VVE folder.
 
Kinderopvang 't Veldmuisje
Wilt u een locatie bezoeken? Wij geven u graag een vrijblijvende rondleiding