Onze aanpak

Na een inspannende dag op school is het belangrijk dat de BSO leuk en ontspannend is. Daar zijn de kinderen dan immers wel aan toe! Maar, alleen maar leuk en ontspannend is in onze ogen niet genoeg. Wij zien onze buitenschoolse opvang van jullie kinderen als een verlengde van de opvoeding van je kind(eren). Daar gaan we zorgvuldig mee om en dat is de reden dat Kinderopvang ’t Veldmuisje - ook bij onze BSO’s – de kwaliteit van de opvang centraal heeft staan.

Kwaliteit
Bij alle 3 de vestigingen van BSO de VeldRakkers zijn zoveel mogelijk vaste pedagogisch professionals aanwezig, zodat je kind speelt onder toezicht van collega's met wie hij of zij vertrouwd is. Deze collega's zijn deskundig, goed opgeleid, betrokken en enthousiast. Vanuit onze duidelijke eigen pedagogische visie bieden zij je kind een geborgen gevoel en stimuleren het om het beste uit zichzelf te halen en zichzelf voortdurend te ontwikkelen. Hierdoor gaan opvang, opvoeding en educatie bij BSO de VeldRakkers vloeiend samen.


Soorten BSO
BSO de VeldRakkers van Kinderopvang ’t Veldmuisje biedt 2 soorten buitenschoolse opvang aan: Algemene BSO en Sport BSO.


Algemene BSO
In zowel Kerkdriel als Velddriel (en in Rossum vanaf voorjaar 2024) vind je een algemene BSO de VeldRakkers. Hier krijgen de kinderen vanuit de thema’s Creativiteit, Cultuur, Natuur, Sport en Theater allerlei boeiende en stimulerende activiteiten aangeboden. De ene middag wordt er volop geknutseld, de andere middag gaan we aan de slag met een boeiende workshop. Deze omgeving biedt je kind volop mogelijkheden tot ontwikkeling. Hij of zij kan heerlijk samen met leeftijdsgenootjes leren en ontdekken. Uiteraard zorgen we ook voor voldoende rust na de drukke schooldag en is er altijd gelegenheid om individueel of gezamenlijk onbekommerd te spelen.


Sport BSO
Sport en bewegen zijn voor kinderen belangrijk. Daarom is ‘Sport’ een van thema’s bij onze algemene BSO’s. Maar voor sommige kinderen is dat niet genoeg: die willen gewoon vaker na schooltijd fysiek aan de slag. Na al dat stilzitten op school moeten ze gewoon lekker het veld op kunnen en daar met een spel aan de slag!

Voor deze kinderen is onze ‘Sport BSO de Veldrakkers’ in Kerkdriel een uitkomst. Op onze vestiging op het terrein van sportvereniging DSC bieden we hen allerlei gave sport- en bewegingsactiviteiten aan. Ook gaan we regelmatig op excursie naar andere lokale sportverenigingen. Kom dus maar op met al die overtollige energie, bij Sport BSO de VeldRakkers kun je die helemaal kwijt!

Maatwerk
Vind je het lastig kiezen tussen de algemene BSO en de Sport BSO? Zeg het ons gerust, want wij bekijken graag samen met jullie welke BSO het beste past. Of wordt het een combinatie van de algemene BSO en de Sport BSO? Dan kan namelijk ook! 
Kinderopvang 't Veldmuisje
Wilt u een locatie bezoeken? Wij geven u graag een vrijblijvende rondleiding