Dagindeling & tijden

De kinderdagverblijven van ’t Veldmuisje zijn iedere werkdag - behalve op nationale feestdagen - geopend van 7:00 uur ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds. Wij zijn het gehele jaar, dus 52 weken per jaar, open.Een dag bij ons verloopt ongeveer zo:

7:00 - 9:00 uur: Aankomst kinderen
Leuk dat jullie er zijn! Kom lekker binnen! Tussen 7 en 9 uur ’s ochtends worden de kinderen gebracht. We zwaaien mama of papa uit. Dat levert soms een traantje op. Samen met de pedagogisch professionals gaan we lekker vrij spelen, dan is het verdriet snel vergeten.

9:00 - 9:30 uur: Gezellig samen
We ruimen samen het speelgoed op. Daarna gaan we aan tafel om een stukje fruit te eten. Nu we gezellig samen aan tafel zitten is het ook heel leuk om samen een paar liedjes te zingen! Soms wordt er ook voorgelezen. Daarna worden de kinderen verschoond of gaan ze naar de wc.

9:30 - 11:30 uur: Activiteit of buiten spelen
Het komende anderhalf uur gaan we aan de slag met een activiteit uit het programma Uk & Puk en gaan we gezamenlijk buiten spelen. Natuurlijk is er ook veel ruimte om zelf te kiezen waarmee je kind wil spelen.

11:30 - 12:15 uur: Lunch
Na alles te hebben opgeruimd gaan de babygroep en peutergroep aan tafel om brood te eten en melk te drinken. We zetten ook stukjes groente, bijvoorbeeld komkommer, paprika en tomaat op tafel. Zo kunnen we naast lekker ook gezond eten.

12:15- 14:30 uur: Uitrusten
Na het eten is het tijd om een toilet- en verschoonrondje te doen. Daarna gaan de kinderen die nog naar bed gaan slapen. De andere kinderen kunnen kiezen waarmee ze willen spelen. We benutten dit moment vaak om een ontspannende activiteit te doen, boekjes te lezen of om juist spelletjes te spelen die voor de jongere kinderen nog te moeilijk zijn. Heel speciaal voor de oudste kinderen!

14:30 - 16:30 uur: Middagactiviteit
Als de meeste kinderen weer wakker zijn is het tijd voor een toilet- en verschoningsronde. Daarna gaan we gezamenlijk aan tafel voor wat fruit en drinken zodat iedereen weer energie heeft voor de middagactiviteit. Soms is dat een groepsactiviteit, soms vrij spel. Of we binnenblijven of naar buiten gaan hangt van het weer af. Als het heel slecht weer is blijven we binnen.

16:30 uur: Yoghurt & Fruit
De kinderen krijgen nog lekker wat yoghurt met fruit en wat te drinken.

16:30 - 18:00 uur Kinderen worden opgehaald
Vanaf 16:30 worden de kinderen weer opgehaald. In overleg kan dat ook eerder. Wij zorgen ervoor dat de kinderen die iets later worden opgehaald zich niet vervelen! Tot de volgende keer!
 

 

Kinderopvang 't Veldmuisje
Wilt u een locatie bezoeken? Wij geven u graag een vrijblijvende rondleiding