Kinderopvangtoeslag

terug naar overzicht Verandert er iets in je situatie, bijvoorbeeld in je inkomen of het aantal opvanguren? Geef de wijzigingen dan meteen door via Mijn toeslagen op toeslagen.nl of via de app Kinderopvangtoeslag. Dan ontvang je de kinderopvangtoeslag waar je recht op hebt. Niet te veel en niet te weinig.
 
Dat is de boodschap van de campagne die Belastingdienst/Toeslagen is gestart om ouders erop te attenderen hun gegevens regelmatig te checken en zo nodig te wijzigen.

Vijf weetjes over kinderopvangtoeslag
In een jaar kan veel veranderen. Misschien krijg je binnenkort een nieuwe baan en verandert jouw inkomen. Passen opa en oma meer op, waardoor je minder kinderopvang nodig hebt. Of breng je een broertje of zusje naar de opvang. Check in dat geval je aanvraaggegevens en geef wijzigingen door via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Want zo ontvang je de toeslag waar je recht op hebt. Niet te veel en niet te weinig. Belastingdienst/Toeslagen geeft uitleg aan de hand van vijf weetjes.
 
Wist je dat…
 
1.    … de kinderopvangtoeslag die je maandelijks ontvangt een voorschot is?
2.    … dit betekent dat de toeslag gebaseerd is op een schatting van hoe jouw situatie er dat jaar uitziet? En dat de hoogte van het voorschot kan veranderen als er iets verandert?
3.    … het daarom belangrijk is om veranderingen in jouw situatie, zoals in het inkomen of het aantal opvanguren, meteen door te geven aan Belastingdienst/Toeslagen?
4.    … je jouw gegevens gemakkelijk checkt en wijzigt via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag
5.    … na afloop van het jaar definitief berekend wordt op hoeveel toeslag je daadwerkelijk recht had?
 
Tip: Heb je een wisselend inkomen of een wisselend aantal opvanguren? Zet dan voor ieder kwartaal een reminder in je agenda om je gegevens te checken en zo nodig meteen aan te passen.
 
Kijk voor meer informatie op toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag.
 
Kinderopvang 't Veldmuisje
Wilt u een locatie bezoeken? Wij geven u graag een vrijblijvende rondleiding