Dagindeling en tijden

Graag laten we hier je zien hoe een dagje voorschool er bij ‘t Veldmuisje uitziet. De voorscholen zijn altijd ‘s ochtends. Informatie over openingsdagen en -tijden vind je op de pagina van de voorschool van jouw keuze. 
Bij sommige voorscholen wijken de programmatijden iets af van onderstaande tijden.


08:15 / 08:30 uur – Aankomst kinderen
Fijn dat je er bent! Kom binnen! Wij zorgen ervoor dat jouw peuter zich welkom voelt op de voorschool. Tot 9:00 uur kunnen de kinderen vrij spelen. Lekker samen of in alle rust een puzzeltje leggen of een boekje lezen; jouw kind kan doen wat hij of zij op dat moment het fijnste vindt. Uiteraard zijn wij er om alles in goede banen te leiden.

09:00 - 10:00 uur – Gezellig in de kring
Rond 9 uur gaan we met de kinderen opruimen en gaan we met elkaar in de kring. Er worden liedjes gezongen, er wordt voorgelezen en heerlijk fruit gegeten. Daarna is het tijd voor een gezamenlijke toiletronde. Wie mag of moet als eerste?

10:00 - 11:30 uur – Uk & Puk
Samen met pop Puk gaan we met een activiteit uit het programma Uk & Puk aan de slag zodat je peuter ook vandaag spelenderwijs weer een (kleine) ontwikkelingsstap zet.

11:30 - 12:00 uur – Lekker naar buiten
Om 11:30 uur sluiten we de Uk & Puk activiteit af. Eerst ruimen we samen op en dan is het tijd om lekker buiten te gaan spelen! Samen een spel doen, klauteren in het klimrek (uiteraard onder professioneel toezicht) of met een bal aan de slag: het kan en mag allemaal.

12:00 - 12:15 uur – Afscheid
Daar is pappa of mamma alweer! Vanaf 12:00 uur kun je je kind weer ophalen. Uiteraard houden we ook nu weer rekening met de individuele behoeftes van de kinderen. Tot de volgende keer!

Zichtbare dagstructuur
Ook peuters vinden het fijn om te weten wat er vandaag op de planning staat. Daarom werken wij met de dagritmekaarten van Uk & Puk. Wij hangen de kaartjes van de activiteiten van die ochtend in de juiste volgorde aan de lijn zodat ze kunnen zien wat we al hebben gedaan, waar we nu zijn en wat er nog gaat komen. Een voorbeeld van zo’n tijdlijn zie je hieronder.


     
     
     
Kinderopvang 't Veldmuisje
Wilt u een locatie bezoeken? Wij geven u graag een vrijblijvende rondleiding